Все про рибалку на сало… так-Так, на сало!

0
3

Способы ловли

Для лову трофейної риби рибалки користуються найрізноманітнішими, і часом, несподіваними приманками. До таким органічним наживкам з повною підставою можна віднести і сало. І хоч цей продукт зустрічається в будь-якому продуктовому магазині, його використання в якості насадки поки ще викликає подив. Давайте поговоримо про види риб, реагуючих на даний продукт, про те, як вибрати сало, як краще ловити рибу на поплавкову снасть з використанням даної тваринної насадки.

Кого ловлять на сало

У водоймах нашої країни на наживку з цього висококалорійного харчового продукту добре ловляться практично всі представники загону коропових риб, за винятком тих з них, хто має слабо розвинений ротовий апарат. Прекрасним доповненням до сальної наживке для карпов і їм подібним представників іхтіофауни буде аромат часнику.

Непогано ловляться великі карасі й лини. Також можна зловити великих краснопірок, густеру, і дуже великих риб типу сома. Поважає сало і лящ, у якого постійно підвищений апетит. Він із задоволенням ласує цим продуктом, і ловити його можна на багатьох водоймах.

Найкращим часом для лову на сало є періоди перед настанням холодів, коли риба починає готуватися до зимової сплячки, і активно нагулює жир.

На таку незвичайну наживку непогано клює велика плотва, так як дрібні особини просто не можуть проковтнути апетитні шматочки на гачку.

Критерії підбору сала для риболовлі

Не секрет, що для гарної риболовлі завжди потрібно вибирати свіжий і якісний продукт. Особливо це стосується сала. У рибній ловлі використовуються різні варіації даного продукту:

  • свіже без всяких прожилок;
  • сало, просочене часником;
  • свіжий продукт з прожилками;
  • підкопчене сало;
  • солоне м’яке сало.

Кожна з цих наживок по-своєму ефективна, і не можна сказати, що один з цих варіантів більш уловистий. Все залежить від смакових уподобань риб даного водоймища.

Тим не менш, є кілька основних правил, яких потрібно дотримуватись:

  • Намагайтеся використовувати сало з щільною структурою. Воно набагато краще буде триматися на гачку. Не допускайте, щоб така насадка плавилася, інакше за своєю консистенцією вона стане подібна смальцу, і насадити її на гачок стане нереально. Щоб цього не сталося, тримайте сало в прохолодному місці.
  • Сало має бути правильно нарізано: якщо ви нарежете продукт занадто маленькими шматочками (не менше трьох міліметрів), то на таку наживку будуть клювати виключно дрібні риби. Якщо ж шматки занадто великі, то риба їх не зможе проковтнути.
  • Продукт повинен завжди залишатися свіжим. Зіпсоване сало не здатне зацікавити коропових.
  • Як підготувати наживку

    Сало до риболовлі, в принципі, готувати не потрібно, але, можливо, поради досвідчених рибалок вам зможуть допомогти:

    • Зберігайте сало в морозильнику. Трохи подтаявшую приманку легше обробити;
    • Якщо ви будете ловити рибу на солоне сало, попередньо засолите його і дайте настоятися протягом двох-трьох днів;
    • Збираючись на риболовлю, візьміть з собою кілька варіантів продукту;
    • У наживку додавайте трохи опариша або мотиля – це значно підвищить ваші шанси на хороший улов;
    • Експериментуйте з формою органічної насадки;
    • Не потрібно нарізати відразу весь запас сала, адже можливо, що в процесі ужения потрібно внести корективи;
    • Користуйтеся ароматизаторами – вони здатні значно вплинути на результативність улову.

    Ловля на поплавкову снасть

    Вудити рибу на поплавок досить просто, і особливої підготовки тут не потрібно. Але, тим не менш, є кілька секретів. Поплавці повинні підбиратися спортивні, так як ці моделі мають кріплення в двох місцях. В результаті виходить більш щільне прилягання снасті до волосіні. Це дозволить значно збільшити чутливість покльовки.

    Волосінь не повинна бути дуже товстою (не більше 0.2 мм), для повідця беріть лісочку ще тонше. Гачки підбираються міцні з гострим жалом, здатні проткнути під час підсічки шар жиру. У деяких випадках рибалки навмисно відкривають жало гачка для кращого зачепа риби.

    Частенько при вудінні поплавковою снастю сало використовують і в якості прикорму, змішавши продукт з мотилем, опариші, і невеликою кількістю баласту типу землі, глини і піску.

    Для тваринної наживки краще всього брати або шматочки солоного сала без прожилок, або несолоного з прожилками. Сіль у складі наживки стимулює клювання в холодній воді, але і переборщити теж не можна, інакше риба попливе. Всього має бути в міру.

    Як зберегти сало для риболовлі

    Є кілька варіантів зберігання: можна обмотати сало ганчіркою, загорнути в папір. Втім, папір навряд чи вийде використовувати більше одного разу. Пакети з поліетилену використовувати марно, з-за того, що без доступу повітря продукт всередині моментально зіпсується.

    Іноді приманку з сала закопують у грунт на березі, біля самої води, тільки її треба попередньо загорнути в ганчірочку або фольгу. Вода потрапляє на сало, а потім стікає у водойму, в результаті чого до місця лову залучається велика кількість риби. Також у фольгу можна загортати трохи подтаявшую, але ще заморожену наживку.

    Якщо Ви дочитали до цього місця, то інформація для Вас була корисна, тому, будь ласка, підпишіться на наш канал на Яндекс.Дзен, і там же поставте лайк (палець вгору) нам за труди. Спасибі!

    Мітки
    донка наживки
    Facebook Twitter Google+ Tumblr Pinterest VKontakte Odnoklassniki WhatsApp Telegram Viber

    По темі:



    18.04.2017
    608

    Як вибрати колір приманки для ловлі окуня?



    05.02.2017
    393

    Способи зберігання мотиля. Як довго його зберігати?



    21.10.2017
    279

    Ловля лина восени на поплавкову вудку



    22.06.2018
    80

    Насадки та наживки, які так любить карась



    21.08.2018
    69

    Народний рецепт черв’яки з насінням



    13.07.2018
    56

    Черв’яки — найкращий делікатес для будь-якої риби



    05.08.2018
    51

    Кукурудза як наживка для риболовлі



    01.08.2018
    50

    Можна зловити рибу на сир



    28.08.2018
    31

    Донка з пробкою. Техніка лову риби



    22.08.2018
    16

    Все про снасті «вбивця карася»

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here