Объекты ловли

Використовувати в якості насадки на гачок можна самі різні продукти, але однією з найбільш уловистых з них є суміш пройшла термічну обробку перловки з часником. Ловлять на неї практично всіх мирних риб. Багато карпфишеры використовують перлову крупу в якості приманки і насадки для карпов.

Для чого потрібна перловка

Перлова крупа має рослинне походження, а це означає, що використовувати її краще влітку, коли вода у водоймах достатньо прогрівається. Помічено, що дана насадка найкраще працює в саму спеку. У такі періоди карпи не цікавляться органічними насадками, і вони охоче поглинають їжу з нестандартними ароматами і приємними смаками.

Але крім коропів на перловку активно реагують і інші риби, що іноді вельми ускладнює процес вудіння на багатьох водосховищах (звичайно, якщо це не платний короповий ставок). Карпи не відразу реагують на приманку, їм потрібно більше часу для того, щоб знайти і заковтнути перлову насадку на відміну від більшості інших представників місцевої іхтіофауни.

Добре, якщо ви ловите селянського коропа на велику насадку, а так як у перлової крупи невеликі розміри, то рибалкам тільки й залишається експериментувати з добавками, використовувати різні комбінації приманок типу сендвічів з бойлами і. т. д.

Варіанти снастей і деякі тонкощі лову

Які ж снасті працюють з даною насадкою найкраще? Судячи за багаторічними спостереженнями і досвідом рибалок можна з упевненістю сказати, що хороші результати показує:

  • соска;
  • фідер;
  • макушатник;
  • поплавкові снасть.

На гачок потрібно насаджувати не одне зерно, а декілька (не менше трьох). Найкращий варіант – 5-6 зерен. Така кількість буде добре сидіти на великому короповому гачку, при цьому, апетитно виглядають в очах карпов. До речі, менша кількість крупинок риба може і зовсім не помітити на дні водойми.

Перлову насадку потрібно міняти практично при кожному закиданні снастей. Справа в тому, що перлова крупа від впливу води швидко втрачає свій аромат, запахи атрактантів, домішки макухи, конопель, лляного насіння і. т. п. Ніколи не використовуйте в якості насадки тріснуті, пошкоджені зерна – краще додайте їх в кормову суміш або просто викинете.

Білі насіння крупи зовсім нецікаві рибам, тому бажано їх перед початком риболовлі обробити різними харчовими або риболовними барвниками надавши який-небудь яскравий окрас.

Природно, що перед використанням за прямим призначенням перловку потрібно приготувати. Зробити це можна кількома способами:

  • відваривши крупу;
  • запарити в термосі.

Кілька рекомендацій для правильного приготування вареної перловки

Перш за все, для варіння потрібно вибрати відповідну крупу. Вона повинна бути великою, білої, і повністю очищеної від різних домішок і сміття. Краще всього, якщо це будуть насіння свіжого врожаю, так як торішні не мають залучає рибу запаху, так і варитися будуть значно довше. Варити крупу потрібно так, щоб після приготування зерна вийшли не розвареними, але і не твердими.

До складу перед приготуванням можна додати деякі інгредієнти, які допоможуть зробити його привабливим для риб. Це:

  • щіпка солі;
  • трохи цукрового піску;
  • насіння соняшнику;
  • вже зварене конопляне насіння;
  • дрібні фракції малиновою карамелі або сироп;
  • медовий розчин;
  • часник в порошку або частину цілісного коренеплоду;
  • харчові барвники жовтого, червоного кольорів;
  • після приготування перловку присмачують соняшниковою олією.

Після варіння в кашу додають панірувальні сухарі, ваніліновий порошок, аніс, корвалол, концентратори. Вибір добавок залежить від того, для лову якої риби ви хочете використовувати принаду.

Якщо мета рибалки – дрібна риба, крупа повинна бути твердою, і навпаки. Під час варіння у складі каші утворюється слиз. Видаляти її не потрібно, так як її запах добре приманює рибу. Зберігати варену перловку потрібно не більше трьох днів, інакше вона псується.

Рецепт перловки з часником в мультиварці

З приходом сучасних інновацій, наявність мультиварки на кухні кожної квартири стало нормою. Нею користуються не тільки домогосподарки, але і рибалки для приготування різних приманок і насадок.

Нам потрібні: стакан перлової крупи, 2-3 склянки чистої води (бажано не з-під крана), кілька часточок часнику, пару крапель анісових крапель. Починаємо готувати:

  • Як слід крупу промиваємо під холодною водою від зайвого сміття.
  • Замочуємо її на 60-90 хвилин.
  • Поміщаємо злаки в каструлю, додаємо воду.
  • Прикриваємо кришкою, вибираємо програму варіння.
  • Після приготування кашу покласти в скляну посудину, вкриваємо рушником або ганчіркою, і тримаємо її кілька годин.
  • Перед риболовлею додаємо до складу розчин анісу, часник (можна під час), все ретельно перемішуємо.
  • Якщо Ви дочитали до цього місця, то інформація для Вас була корисна, тому, будь ласка, підпишіться на наш канал на Яндекс.Дзен, і там же поставте лайк (палець вгору) нам за труди. Спасибі!

    Мітки
    Короп наживки
    Facebook Twitter Google+ Tumblr Pinterest VKontakte Odnoklassniki WhatsApp Telegram Viber

    По темі:



    18.04.2017
    636

    Як вибрати колір приманки для ловлі окуня?



    15.04.2017
    518

    На коропа навесні. Коли, де і на що ловити коропа



    05.02.2017
    401

    Способи зберігання мотиля. Як довго його зберігати?



    21.10.2017
    334

    Ловля лина восени на поплавкову вудку



    17.05.2015
    294

    Хто такий сазан (короп). Де водиться. Як і на що його ловлять.



    13.05.2015
    272

    Популярні насадки для лову коропа



    14.05.2015
    266

    Як приготувати бойли для лову коропа своїми руками



    22.05.2018
    215

    Ефективна коропова рибалка влітку



    12.06.2018
    190

    Готуємо перловку для риболовлі в мікрохвильовій печі



    15.06.2018
    95

    Супер ефективна приманка для коропа — картопля