Готуємо перловку для риболовлі

0
3

Наживки прикормки насадки

Перлова крупа в різних варіантах є однією з уловистых приманок. І хоча виробники риболовних сполук і сумішей ще не зайнялися нею всерйоз, але можна не сумніватися, що за цим продуктом майбутнє. Про способи приготування зерна, додаткових інгредієнтів, здатних істотно поліпшити улов поговоримо нижче.

Якщо ви підете на водойму, прослідкуйте за рибалками, ловящими на перлову крупу протягом деякого часу, то помітите, що їх улов буде різниться. А все чому? Тому, що кожен з них користується своїм власним рецептом приготування насадки. Одні воліють варені склади, інші використовують запарені крупу. Хтось додає натуральні «запахи», а хтось «хімію».

Насадка з перлової крупи

Про тонкощі приготування круп’яних складів в Інтернеті написано чимало. Там же можна знайти цілу купу рецептів. Як правило, рибалка упевнений в ефективності тільки власноруч приготованого складу. Все ж ми дамо декілька порад від досвідчених рибалок, які допоможуть розібратися в тонкощах лову риби на перлову крупу.

Чи є сенс в слизу

При варінні ячмінної крупи протягом довгого часу з злаку починає виділятися крохмаль. Саме від нього каша і стає такий «цікавою». Не всім людям подобається така каша, а от риби від неї просто «балдіють».

Якщо склад після приготування промити, то, природно, слиз випарується. І так робити не варто, особливо тоді, коли ви хочете використовувати в якості насадки саме варені крупи. Якщо ви забиваєте кашу в годівницю фідера, то клейку слиз також бажано залишити. Клейка речовина не дозволить каші розпадатися під впливом води, і вона буде довше залишатися в годівниці.

Помічено, що риби активніше реагують на свіжу крупу, а не на зерна, що побували у воді кілька разів. Втім, є й такі, хто переконаний, що промиті зерна «працюють» краще.

М’якше або твердіше. Яка перловка краще

Найголовнішим показником того, що крупа добре приготована, є надійність кріплення приманки на гачку, а в іншому… Якщо риба клює не так активно, значить краще насаджувати зерна більш м’які. У разі, коли насадку атакує дрібнички, беріть крупу більш тверду.

Потрібна сіль

Практично всі рибалки при приготуванні даної принади додають трохи солі. І вона абсолютно не завадить, а навпаки лише посилить смак суміші. Тільки не переборщіть. Втім, є рибалки, які не використовують сіль із принципу, але на улов не скаржаться.

Протягом якого часу зберігається продукт

Багато риби люблять насадки «з душком», наприклад, кукурудзу. Перлова крупа однозначно повинна бути свіжою. Для її зберігання скористайтесь холодильником, і тримайте там прикорм не більше 48-50 годин. Після закінчення терміну крупу можна приєднати до кормової суміші, а перловку потрібно зварити заново. Стандартний варіант каші заснований на воді, але можна в процесі варіння додати молоко.

Що краще? Плита або термос

Виготовляють насадки з перловки різними способами, головне – тривалість приготування продукту. Запарювання суміші в термосі – процес не витратний і не довготривалий. Свіжість крупи – один з ключових факторів. При купівлі круп завжди дивіться на їх зовнішній вигляд. Якщо у вас виникли найменші сумніви, то від покупки краще утриматися.

Для скорочення часу виготовлення крупу замочують у воді. Тримати її слід об’ємної ємності в холодильнику кілька днів, періодично міняючи воду. Коли крупа настоїться, її можна використовувати сиру, але враховуючи тривалий час замочування, краще, все-таки, зварити кашу.

Додаткові інгредієнти

У перлові каші часто додають різні добавки. Як правило, одні з них додаються до приготування, а інші після. Але потрібно знати, що правильно зварена насадка, добавок, в принципі, не вимагає. Ось які інгредієнти можна приєднати до суміші перед початком варіння:

  • По трохи цукру і солі.
  • Для додання залучає рибу запаху додають насіння соняшника.
  • Розведений у воді мед.
  • Невелика кількість харчових барвників (бажано жовтого або червоного кольорів).
  • Кашу варять разом з часником. Цей аромат може «працювати», а може і ні.
  • Насіння конопель приєднують в процесі приготування.
  • В самому кінці кашу рясно присмачують нерафінованою олією.
  • Коли вже приготували кашу, в неї можна додати:

  • Панірувальну житнє суміш або сухої рибальський корм. Всі компоненти перетираються, але, так як сухарі роблять складу твердіше, готувати склад потрібно безпосередньо на березі водойми перед риболовлею.
  • Кілька ложок меду.
  • Серцеві краплі типу корвалолу.
  • Солодкі фруктові концентрати.
  • Аніс, ваніліновий цукор.
  • Подрібнену корицю
  • Атрактанти. Хімічні сполуки слід використовувати з великою обережністю.
  • Якщо Ви дочитали до цього місця, то інформація для Вас була корисна, тому, будь ласка, підпишіться на наш канал на Яндекс.Дзен, і там же поставте лайк (палець вгору) нам за труди. Спасибі!

    Мітки
    наживки
    Facebook Twitter Google+ Tumblr Pinterest VKontakte Odnoklassniki WhatsApp Telegram Viber

    По темі:



    18.04.2017
    620

    Як вибрати колір приманки для ловлі окуня?



    05.02.2017
    399

    Способи зберігання мотиля. Як довго його зберігати?



    21.10.2017
    298

    Ловля лина восени на поплавкову вудку



    22.06.2018
    82

    Насадки та наживки, які так любить карась



    21.08.2018
    74

    Народний рецепт черв’яки з насінням



    01.08.2018
    59

    Можна зловити рибу на сир



    13.07.2018
    56

    Черв’яки — найкращий делікатес для будь-якої риби



    05.08.2018
    56

    Кукурудза як наживка для риболовлі



    31.08.2018
    40

    Все про рибалку на сало… так-Так, на сало!



    04.09.2018
    25

    Краща універсальна насадка для риболовлі — хліб!

    ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here